Voor mij is de Opdracht van de Godin een liefdevolle uitnodiging om het leven ten volle te vieren.

Ik ben opgegroeid in het geloof in een strenge God die mij in gaten hield en voor wie ik mijn stinkende best moest doen. Hij hield wel van me, dat deel van mijn geloof is gelukkig overeind gebleven. Maar het morele, het altijd goed moeten doen en daarin als feilbaar mens bij voorbaat falen, heb ik steeds meer losgelaten, omdat het een onmogelijke en uitputtende opdracht is.

Hoe anders is De Opdracht van de Godin!

Deze dicht mij als mens allereerst prachtige kwaliteiten toe: schoonheid en kracht, macht en compassie, trots en nederigheid, vrolijkheid en eerbied. Volgens de Opdracht heb ik het allemaal in me en is het mijn recht, zelfs mijn opdracht, het te leven.

Daarbij draagt de Godin mij op het leven te vieren.

Zing, vier, dans, maak muziek en heb lief! Met dat laatste als krachtig kernwoord. Leef het leven, vier het, geniet ervan. Het leven is een geschenk en je eert het, eert de Godin, door het te vieren. Ik zing dan ook en vier, dans, maak muziek en heb lief dat het een lieve lust is. Wat een verademing!

De Opdracht van de Godin opent me ook voor de grootsheid van haar schepping.

Voor de onpeilbare schoonheid van de hemel en de sterren, van de aarde en de natuur. Voor het grote mysterie dat ik alleen maar kan eren. De Opdracht van de Godin heiligt het leven, al het leven!

En tenslotte draagt de Godin mij op me te verheugen.

Me vrij te weten. Naakt te zijn, me te laten zien; en dan niet per se in de letterlijke betekenis van het woord, hoewel de Godin ook daar duidelijk geen bezwaar tegen heeft. Het is een uitnodiging om tevoorschijn te komen. In het licht te staan.

Tenslotte verbindt de Opdracht van de Godin mij met het mysterie, voorbij ruimte en tijd, leven en dood.

Ze verbindt me met de eeuwigheid, schenkt me vertrouwen. Ze verheft mij en zet me in mijn kracht. Ze nodigt me uit om mezelf en haar ten volle te eren, met alles wat er in mij is. Voor mij is de Opdracht van de Godin een poort naar de hemel op Aarde. 

 

Lees hier de Opdracht van de Godin