Jesjoea

het boek

roman ‘Jesjoea’

In het najaar van 2020 verscheen mijn roman ‘Jesjoea’.

Na een jarenlange missie in het buitenland keert de hoog opgeleide en ingewijde Esseen Jesjoea met zijn gezin terug naar zijn geboorteland Palestina. Daar wordt hem gevraagd de leiding van de Esseense gemeenschap op zich te nemen. In een land dat gebukt gaat onder religieuze wetten en Romeinse bezetting weet hij de mensen het geloof in zichzelf terug te geven, wat hem binnen en buiten de Esseense gemeenschap buitengewoon geliefd maakt. Helaas gebruiken de rebellen zijn roem voor hun eigen doeleinden, wat leidt tot zijn doodvonnis en kruisiging. Maar Jesjoea overleeft.

Jesjoea hervat zijn buitenlandse missie, maar moet toezien hoe de jonge en ambitieuze jood Saul zijn naam kaapt en verbindt aan een nieuwe religie, geënt op de joodse Messiasverwachting en de Romeinse Mithrascultus: het geloof in Jesjoea de verlosser. Zelf blijft Jesjoea zijn boodschap van onvoorwaardelijke liefde uitdragen. Hij zet zijn werk tot op hoge leeftijd voort en verwerft faam in een groot deel van de dan bekende wereld.

‘Jesjoea’ is een hervertelling van het verhaal van Jezus, gebaseerd op gedegen bronnenonderzoek.

Belangrijkste thema’s:

  • Eenheidsbesef en onvoorwaardelijke liefde.
  • Vertrouwen in liefde en verbondenheid, zelfs voorbij de dood.
  • Moed en karakter in tijden van crisis.
  • De kracht van gemeenschap.
  • De illusie van houvast (of redding) buiten jezelf.

What we do

bestel het boek

meer informatie

Kijk voor meer info op www.taranotenbomer.nl.

bestel het boek

Het boek is o.a. te bestellen bij Bol.com maar liever bij je lokale boekhandel.

vragen over het boek

Stuur een mail naar tara@taranotenbomer.nl 

inspirerende vertelling

een missie, een boodschap

Jesjoea blijft zijn boodschap van onvoorwaardelijke liefde uitdragen. Hij zet zijn werk tot op hoge leeftijd voort en verwerft faam in een groot deel van de dan bekende wereld.

maak kennis met

Tara Notenbomer

roeping

Ik ben een hartstochtelijk liefhebber van de Aarde en de natuur. Mijn roeping is de scheppende kracht in alles, die ik Spirit of Godin noem, te dienen en dit gestalte te geven in mijn dagelijks leven. 

een groter geheel

Een belangrijk instrument daarbij is me verbinden met wat groter is dan ik, zodat ik recht kan doen aan mijn missie en aan belangen die de mijne overstijgen. Dit vertaalt zich in liefdevolle relaties, een bewuste en eenvoudige leefstijl, en betekenisvol werk waar ik mezelf in kwijt kan.