Inspiratie

Inspiratiebronnen

Inspiratiebronnen

Toen ik vijftien was las ik mijn eerste boek over de lijkwade van Turijn. Dat wekte mijn belangstelling: wie was Jezus werkelijk, los van de kerkelijke leer? Een vraag waar ik tot de uitgave van mijn boek mee bezig ben geweest.


Na dat boek volgden nog veel inspiratiebronnen. In de leefgemeenschap van Taizé maakte ik kennis met de kracht van stilte en inkeer. Tijdens mijn theologiestudie verdiepte ik me in het unitarisme, die alles als een eenheid beschouwt. Ook ging ik in die tijd aan zenmeditatie doen. Ik woonde een tijd in een kibboets in Israël, waar ik door een vriendin in het judaïsme werd ingewijd, en maakte een aantal indrukwekkende rondreizen door het land. Terug in
Nederland verdiepte ik me in de natuurgeneeskunde, die mij naar mijn lichaam leerde luisteren. Daarna bracht ik drie maanden door in een ashram in India, ging in een spirituele gemeenschap wonen en verdiepte me in oosterse spiritualiteit.


Tot mijn geluk vond ik toen mijn grote liefde, een doorlopende bron van voeding en inspiratie. Kort daarna maakte ik kennis met wicca, een spirituele traditie die de Aarde heiligt. Dat was het enige wat ik nog miste! Sindsdien is wicca mijn spirituele pad en is de natuur mijn grootste inspiratiebron.

Tenslotte ben ik erg geïnspireerd door de prachtige voettochten die ik met mijn partner Anja heb mogen maken.